divendres, 30 de desembre del 2011

Segona col•laboració de l’Associació amb el Museu del Monestir



Una de les noves fites que l’Associació Filatèlica porta endavant des de principis d’any 2011, per tal de  donar a conèixer el món de la filatèlia i que la gent pugui gaudir de les col·leccions del nostres associats, és la de  col·laborar  amb el Museu del Monestir de la nostra ciutat. Això comporta que per a  qualsevol exposició que el museu faci, hem de trobar alguna col·lecció relacionada amb el tema  i exposar-la.
Aquesta setmana s’ha inaugurat  a les sales del Museu, l’exposició “Un segle de temporals a Sant Feliu”, que estarà oberta fins el proper  17 de febrer.
El nostre soci i president Emili Vila Respecta, aporta part de la seva col·lecció titulada “Documentació, pre-filatèlia i història postal de Sant Feliu de Guíxols”, on hi podem veure un conjunt de cartes de principis del segle XX, que presenten el correu marítim que la fàbrica de taps Batet i Fills de la nostra ciutat  tenia amb els seus clients dels Estats Units. En aquest fragment de la col·lecció del Sr. Emili Vila podem veure l’estudi dels sobres, fet per ell mateix, on s’ identifiquen els vaixells i els mata segells.
L’exposició en sí és una bona mostra fotogràfica i de dades dels temporals soferts durant tot el segle passat a Sant Feliu i a la resta de Catalunya. Cal anar a veure-la!  Però, els que sou afeccionats a la filatèlia, no us perdeu el fragment de la col·lecció del Sr.  Emili Vila.  És un treball molt bo que forma part  de la història de la nostra ciutat.  Esperem que un altre dia exposi la resta d’aquesta apreciada col·lecció.